Chatová osada U koupalištěKontaktní osoba: Petr Hruška, Recepce-tel.: 604 593 544, web: chatky.nachodsko.com, e-mail: 1089hruskapetr@seznam.cz

 

 


 

 

 

 Přehrada Rozkoš, okres Náchod, levné ubytování chatky a kemp, základna pro Vaše výlety.

Poslení aktualizace této stránky 28.5.2024

Nejbližší okolí: Chatová osada se nachází v údolí na okraji města vzdálena cca 300 metrů od posledních domů ve městě. Po pravé straně za plotem je les oddělený panelovou cestou vedoucí k úplně poslední budově ve městě - skautské klubovně jenž se nachází za rybníkem což je přibližně 500 metrů od chat. V zadní části za plotem osady je pak chovný rybník, po levé straně louka a řeka Metuje. Na nejkratší části směrem k městu je za oplocením bývalé koupaliště, které není v současné době v provozu. Vzdálenost do centra města je 10 až 12 minut pěšky nebo 1 až 2 minuty autem. Ve městě se kromě parkování na Komenského ulici nikde parkovné neplatí, ani na náměstí. V okolí Nového města je mnoho značených turistických tras různých obtížností - poradím. Pěkně zpracované trasy pěších procházek v okolí Nového Města najdete na  a www.infocentrum-nmnm.cz zajímavou virtuální prohlídku města najdete na stránkách  www.novemestonm.cz/ kde nejprve klikněte zcela nahoře na slovo "TURISTIKA" a pak se Vám otevře sekce pro turisty. Zajímavosti náchodska pak můžete hledat na stránkách www.kladskepomezi.cz  a vše o zámku v Novém Městě je na www.zameknm.cz  .

Rybolov: řeka Metuje - postačí celostátní povolenka na mimo pstruhové vody, o 400 metrů dál proti proudu Metuje začíná za jezem označovaným  jako "Na Staré plovárně" už pstruhová voda. Povolenku lze zakoupit na počkání mimo soboty v recepci kempu na Rozkoši, necelých 10 km od Nového Města. Přehrada Rozkoš též postačí celostátní povolenka, ale s pruty na řeku zde máte jen malou šanci, je to téměř 1 000 hektarů vody musí se házet hodně daleko, ovšem úlovky stojí za to. Na malou přehradní nádrž v nedaleké obci Zákraví nelze zakoupit povolenku, je určena jen pro členy místní organizace.

Parkování ve městě: V Novém Městě je bezplatné s vyjímkou parkoviště před budovou České spořitelny na Komenského ulici a před Městskou knihovnou na téže ulici, kde ve všední dny a v sobotu mezi 8. a 17. hodinou a v neděli mezi 8. a 11. hodinou se platí 5.-Kč za 30 minut nebo 10.-Kč za hodinu. Stejně tak je zpoplatněno parkování na Husově náměstí (s podloubím) - jsou zde dva automaty na mince a ve všední dny a o sobotách se platí v době od 8. do 17 hodiny, neděle a svátky od 11. do 17. hodiny. Mimo uvedené časy je parkování na těchto parkoviští zdarma.

Pobyt psů: je možný za podmínky, že pes nesmí být ponechán samotný v chatě a mimo chatu v prostoru chatové osady nesmí volně běhat. Poplatek 150,- Kč za 1 - 7 dní. Částka zde uvedená je za celý pobyt ! Nezapomeňte, že pokud jej budete chtít vzít s sebou do Polska musí potřebné doklady, přesně Vás bude informovat Váš veterinární lékař.

Stravování: ve městě vzdáleném 10 až 12 minut pěšky je hodně možností stravování v různých cenových relacích, na místě poradím, nejbližší obchod s potravinami je na náměstí, jinak v Novém Městě je Albert a Penny, ale obojí je spíš než pěšky (30 minut) na cestu autem. Informace pro ty, kteří chtějí využít společné kuchyňky v osadě - je třeba vlastní nádobí. Kuchyňka tedy není vybavena nádobím.

WIFI - připojení k internetu s pokrytím všech chat je funkční od 22.7.2014 a je bezplatné

Signál mobilních operátorů: V osadě je dobrý signál pro mobilní telefony všech našich operátorů. Na mobilní připojení k internetu je dobrý signál od O2, T-mobile a Vodafonu.

Bankomaty: v centru města vzdáleném do 1 km od osady jsou  bankomaty ČS,KB,OB, které jsou umístěny přímo v jednotlivých bankách. Bankomaty GE a Uni credit bank jsou u autobusového nádraží, tyto dvě banky zde zastoupení nemají, pouze bankomaty a to Uni kredit bank přímo na autobusovém nádraží v budově s označením finanční  společnosti Partners a GE bank jej má ve výloze kadeřnictví vedle lékárny Dr. Max, to je přímo proti autobusovému nádraží.

Pošta: nachází se na Komenského ulici, správně na rohu Komenského ulice a náměstí Republiky  v přízemí budovy Městského úřadu vedle městské policie Pěšky od osady je vzdálena cca 10 minut chůze, kousek od Husova náměstí. PSČ 549 01 Nové Město nad Metují. Parkování přímo u pošty s osobním autem je dosti problematické, ale místo bývá za budovou MěU.

Vlakové nádraží: je od osady vzdálené cca 35 minut chůze městem, možno využít některého z autobusů jedoucích na Husovo náměstí či náměstí Republiky a vůbec nejlépe pokud se Vám podaří , že jede autobus na Mezilesí, který obě náměstí přejíždí a vystoupit na zastávce Rezecký most a odtud pěšky cca 5 minut - nutno jít směrem kam odejl autobus, to je do kopce. Existuje sice dosti podstatná zkratka pěšinkou pod Klosovou vyhlídkou, ale určitě není vhodná pro cestu se zavazadly a obtížně ji sami naleznete. Je schůdná za sucha a světla !

Autobusové nádraží: nachází se cca 15-20 minut chůže od osady na místě zvaném Na Rychtě, přibližně na poloviční vzdálenosti k vlakovému nádraží. Existuje sice dosti podstatná zkratka pěšinkou pod Klosovou vyhlídkou, ale určitě není vhodná pro cestu se zavazadly a obtížně ji sami naleznete. Je schůdná za sucha a světla !

Pújčovna jízdních kol: nejbližší je v České Skalici na železniční stanici (10km), podrobnosti naleznete na stránkách ČD. Určitě, ale doporučuji rezervovat si kola předem na internetu, zejména v červenci a srpnu. Bližší hledejte na stánkách Českých drah. Půjčovna koloběžek je pak v obci Bystré - vzdálenost do 10 km více na stránkách https://www.bnaktivity.com/home

Benzinová čerpadla: Benzina na výpadovce směrem na Náchod, Inpro v místní části Spy a podniková čerpací stanice v areálu autobusové společnosti ARRIVA (dříve Orlobus a později Veolia transport) v Novém Městě. Velmi zajímavé je tanovat pohoné hmoty v Polsku (13 km) -  většinou  nižší cena a to i o několik korun, palivo kvalitní a přímo na pumpě je i směnárna. . Nikdy ale neplaťte českými korunami!!!, vždy si vyměňte na směnárně. Platba kartou je samozřejmě možná a banka používá pro Vás výhodný kurz. Pumpař koruny docela chotně přijme, ale jeho přepočet je sice výhodný, ale pouze pro něho. Prakticky u všech velkých benzinových čerpadel v Polsku nejsou problémy s kvalitou paliva.  Pokud používáte u nás Natural 95, pak v Polsku u pump  je označován jako "Eurosuper" a u stanic Shell je značení na stojanech stejné jako u nás. Od roku 2013 je v Novém Městě i LPG stanice a to ve směru na Jaroměř v Nahořanské ulici po levé straně  Zajíždí se do dvora a na Nahořanské ulici je svítící poutač s cenou. Plní zde i PB lahve 2, 5, 10 a 33 kg. Nebo pak v Náchodě na Kladské ulici vedle sídla firmy Vodovody a kanalizace (směr na Broumov).

Autoopravny při problémech s automobilem: Doporučuji využít některého z těchto automechaniků, kteří jsou solidní a pečliví což mám vyzkušené: pan Petr Zelený tel: 603 867 346, který má dílnu kousek od bývalých kasáren v Novém Městě, dále pana Oldřicha Trantu staršího - autoklempíř tel. 603 276 340 či Oldřicha Trantu mladšího - běžné opravy tel. 737 068 760 - oba mají dílnu kousek od Nového Města v Běstvinách na silnici I/14 ve směru na Dobrušku či pana Brandejse tel. 604 200 036, ten má dílnu v Novém Městě u Sepského mostu. U prvních dvou bezpečně vím, že jsou schopni opravit i pneumatiku a mají vyvažovačku. Pneuservisy jsou v Novém Městě dva, jeden v místní části Krčín, to je pan Truněček telefon 602 481 167 a u jediného kruhového objezdu ve městě má servis pneumatik pan Roth tel.  777 871 638.

Odtahová služba : Autoslužby Vik tel.  608 977 517 po celých 24 hodin. Ale všem návštěvníkům Nového Města přeji, aby nemuseli na čísla zde uvedená volat.

Lékárny: V Novém Městě jsou Vám současnosti k dispozici  tři lékárny, nejbližší u hotelu Rajská zahrada vedle obchodní banky, Dr. MAX je pak u autobusového nádraží  a o 250 metrů dále před jediným kruhovým objezdem je třetí lékárna společnosti "Magistra". V neděli a o svátcích je pak otevřena lékárna v Kauflandu v Náchodě a to od 08.00 do 19.00 hodin. (11 km).

Koupání: možné 400 metrů od osady pod jezem na Metuji, jinak venkovní koupaliště s čištěnou vodou jsou v Dobrušce (7km), Opočně (10km), Náchodě (11km), Jaroměři (18km, ale teplá voda), přírodní koupaliště na přehradě Rozkoš (6 - 10 km), přírodní koupaliště na Bystrém (11km). Kryté bazény které jsou v provozu přes léto - Hradec Králové (28km - akvapark a mořské vlny a Kudowa Zdroj za hranicemi v Polsku (13 km též krásný akvapark). Pro ty, kteří vyhledávají přírodní koupaliště pak v obci Bystré (9 km) je vybudované přírodní koupaliště s malou restaurací a bylo tam možné jít i se psem.

Příjezd k chatám:  Při příjezdu do Nového Města ze všech směrů (Náchod, Jaroměř, Česká Skalice či Hradec Králové) s vyjímkou příjezdu od Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky pojedete městem podle značení na „centrum“, tedy Husovo náměstí s podloubím, zámkem a kostelem. Náměstí přejedete a v klesání na první křižovatce kde je zrcadlo odbočíte vlevo na vedlejší silnici směr JESTŘEBÍ , před křižovatkou je tento ukazatel. Po této silnici budete pokračovat, nebudete odbočovat z hlavní a 80 metrů před dopravní. značkou označující konec Nového Města odbočíte VLEVO a sjedete po asfaltce přímo před bránu. Podrobný popis naleznete pod tlačítkem příjezd k osadě nebo klikněte  "ZDE".

Cyklisté: v okolí jsou dobře značené cyklostezky různé náročnosti, rád Vám  jako místní poradím. O sobotách, nedělích a svátcích zde jezdí cyklobusy -  jízdní řády naleznete  třeba na stránkách IDOS , nebo na stránkách jednotlivých dopravců, třeba Ariva nebo CDS Náchod. Jízdní kola lze bez problémů postavit na verandě chaty kde na ně neprší a lze je zamknout k zábradlí . V Novém Městě jsou dvě prodejny se servisem na jízdní kola,  pan Libra v servisu a prodejně Na Františku je velmi šikovný, umí dobře poradit i provést opravu kola za rozumnou cenu telefon 491 471 338 . Potom prodejna a sevis R2 sport který se nachází v ulici U Zázvorky čp. 1212 - 30 metrů u Husova náměstí s podloubím, tel. 774 711 972 a v infocentru na Husově náměstí sice kola neopravují, ale mají tam k zapůjčení základní nářadí pro drobné opravy jízdních kol svépomocí. Dobrá rada pro ty, kteří chtějí využít některý z cyklobusu do Orlických hor: aby jste měli jistotu, že bude místo je nejlepší zajet na kole na vlakové  nádraží (do 2 km), odkud autobus s vlekem na kola vyjíždí. Občas býva dosti velký zájem a na Husově náměstí už není místo ve vleku pro kola !  Pěkně zpracované cyklo výlety pak jsou na stránce:http://www.kladskepomezi.cz/cs/ke-stazeni/mapy-cyklotrasy/ 

Pokud přijedete vlakem od nádraží cca 35 minut pěšky, z autobusového nádraží cca 20 minut. Možno využít taxi .Taxi:   pan Škoda tel:  605 857 975 -  kdykoliv cena z nádraží ČD k osadě, nebo po Novém Městě je letos 100.-Kč.

Nástup na ubytování je možný po 15. hodině, uvolnění chat při odjezdu do 9.00 hodin. Vzhledem k povinostem důkladné desinfekce chat z důvodu pandemie COVID 19 při střídání ubytovaných není možné ubytování dříve než po již zmíněné 15. hodině ačkoliv v minulosti jsem se snažil každému vyjít vstříc což nyní nepřipadá v úvahu. 

Výlety do Polska: Polské pohraničí nejsou jen tržnice, ale spousta opravdu turisticky zajímavých objektů. Nejbližší hraniční přechod je v Náchodě Bělovsi vzdálený 11 km od osady. Za hranicemi je známé lázeňské město Kudowa Zdroj (3km) a z Náchoda sem jezdí městská doprava každé dvě hodiny. Nezapomeňte se podívat do sekce "Tipy na výlety Polsko", kde naleznete určitě něco, co Vás zaujme. Je však nutné mít buď cestovní pas nebo občanský průkaz. Pozor u dětí: od 26.6.2012 už neplatí jejich zapsání v pase rodičů, ale musí mít vlastní cestovní doklad (pas či obč. průkaz, který se jim vydává na žádost rodičů bez ohledu na jejich věk. Většinou lze platit korunami, le je lepší si na hranicích vyměniv v "Kantoru"(směnárně) zloté, protože obchodníci ceny přepočítávají občas dosti poněkud nevýhodném kurzu. Vstupné jsou nižší než u nás a většina cílů je dobře značena a vždy se domluvíte. Rád Vám na místě dám rady pro ten který cíl. Všechny místa na které naleznete odkazy v "Tipy na výlety Polsko" jsem osobně navštívil a nafotil a jsem připraven Vám poskytnout přesné informace.

GPS navigace: souřadnice pro satelitní navigaci pro vyhledání chatové osady jsou podle sdělení Geodézie Náchodě: 50 stupňů, 20 minut a 52,1778 vteřin a 16 stupňů. 9 minut a 24,8999 vteřin. Nebo zadejte Nové Město nad Metují, ulici Na Hradčanech a až Vám navigace oznámí, že jste "dojeli na místo určení" pokračujte ještě asi 300 metrů do kopce a před tabulí označující konec města odbočte vlevo  a po 200 metrech jste před branou osady, protože navigace Vám nalezne začátek zadané ulice. Podrobně popsaný příjezd k osadě po Novém Městě naleznete pod samostatným tlačítkem na levé straně obrazovky.

Pro děti: za chatami je k dispozici pískoviště a ve městě před zámkem v parku jsou volně přístupné prolézačky a houpačky a asi 15 minut chůze od osady jsou v malé oplocené oboře v lese k vidění divoká prasata a v další pak stádo laní a jelena. Lze je i krmit. Zvířata nejsou plachá, spíš naopak.

 

Jak má vypadat plně využitý den?

Ráno na ryby, po obědě na houby a večer ještě malý táborák. Někdo si umí dovolenou opravdu užívat. 

Úlovek se musí zpracovatRostou a navíc i blízko sebeRostou ...To vše našliSlušný úlovek hned po ránuČištění hub je velká práceKrásné houby a hodněA oheň už hoříOpékáníJiž tradiční oslava vánoc v záříDnes "přišel" pěkný kaprDobrý rybář a jeho úlovek z Rozkoše

Objednávky a informace na telefonu (+420) 604 593 544 nebo email: 1089hruskapetr@seznam.cz

 

►► zpět na hlavní stránku ►►

 

 

název firmy: HRUŠKA Petr   místo podnikání:  Hradčany 1089, Nové Město nad Metují

IČO: 45920061  DIČ: nejsem plátcem DPH   kontaktní osoba: Petr Hruška - provozuje  chatovou osadu od roku 1996

Zapsán v živnostenském rejstříku MěU Nové Město nad Metují pod čj. 115747 ze dne 5.2.1996 

Mob.: (+420) 604 593 544
Recepce: Tel.: (+420) 604 593 544

E-mail: 1089hruskapetr@seznam.cz

QR kód
Chatová osada U koupaliště - netfirmy.czKempy a tábory - netfirmy.cz
Provozováno CMS / E-shop (c)2020 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies
Doporucujeme: Zajímavé odkazy a články.