Chatová osada U koupalištěKontaktní osoba: Petr Hruška, Recepce-tel.: 604 593 544, web: chatky.nachodsko.com, e-mail: 1089hruskapetr@seznam.cz

 

 


 

 

 

Levné ubytování v chatách - autokemp a chatová osada Nové Město nad Metují , Náchodsko

 

66. Jiráskovy skály u Teplic nad Metují   (od N. Města 32 km)

Necelé 3,5 km od Teplic nad Metují najdete krásné pískovcové skály které jsou volně přístupné a ani parkování zde není zpoplatněno. Stačí na okraji Teplic u penzionu Rybárna odbočit vlevo z hlavní silnice (je tam ukazatel na "Jiráskovy skály") a pak pokračovat po užší asfaltce až do samoty Skály kde se u hotelu Bischofstein dá zaparkovat. Zde je turistický rozcestník a po červené turistické značce se vydáte po dost schodech k zřícenině zámečku Skály na vrcholu jedné z pískovcových skal, výstup určitě stoji za to. Ještě dole můžete využít naučnou stezku kolem Černého jezírka. Ze zříceniny je pěkný rozhled. Po návratu dolů k hotelu se zde můžete občerstvit a dát se po zelené značce opačným směrem k rozhledně Čáp a třeba se podívat kousek do Teplických skal protože tento konec Teplických skal není téměř turisty frekventovaný. Tato místa nejsou tolik známá jako Adršpach a proto je zde klidno a není to pouze komerční atrakce. Na odkazu pro všechny fotky co jsem tam nafotil si můžete udělat představu o náročnosti, není nijak velká a fotky tam jdou za sebou podle skutečné prohlídky.

Pro všechny fotky co jsem na tomto místě udělal klikněte  "ZDE"

 

67. Přehrada Les Království na Labi u Dvora Králové nad Labem  (od N. Města 39 km)

Tato moc pěkná dnes již historická přehradní nádrž na Labi byla postavena v rozmezí let 1910 až 1919 a od všech ostatních přehrad se naprosto liší svým provedení kdy přehradní hráz je zdobena věžičkami a bránami připomínající hrad. U strážního domku hrázného je pak stavba připomínající maják. Nad hrází je pak několik restaurací, některé mají výhled přímo na hráz. Dnes je voda v přehradě čistá protože města a obce proti proudu Labe mají čističky a zejména pak papírna v Hostiném již nevypouští věškerý odpad do Labe jako to pamatuji před 40 lety, to byla přehrada páchnoucí stokou. Pokud pojedete do ZOO ve Dvoře určitě se sem zajeďte podívat, od parkoviště zahrady to je necelých 8 km, můžete přes hráz přejet a po druhé straně se vrátit zpět do Dvora Králové a určitě se zde nejíte lépe a levněji než v ZOO.

Pro další mé fotky odtud klikněte  "ZDE"

                                                        

 

 

Prosím případné návštěvníky stránky o upozornění na změny, které sami zjistili, že na některé zde uváděné turistické atrakci je to již jinak, než já v popisu uvádím, případně i o typy vhodné k doplnění i na nefunkční odkazy na www stránky, což se občas stane, že provozovatel adresu změní. Stačí napsat na email: 1089hruskapetr@seznam.cz. Předem děkuji za spolupráci a budu se snažit co nejrychleji to opravit.


Objednávky a informace na telefonu (+420) 604 593 544 nebo email: 1089hruskapetr@seznam.cz

 

název firmy: HRUŠKA Petr   místo podnikání:  Hradčany 1089, Nové Město nad Metují

IČO: 45920061  DIČ: nejsem plátcem DPH   kontaktní osoba: Petr Hruška - provozuje  chatovou osadu od roku 1996

Zapsán v živnostenském rejstříku MěU Nové Město nad Metují pod čj. 115747 ze dne 5.2.1996 

Mob.: (+420) 604 593 544
Recepce: Tel.: (+420) 604 593 544

E-mail: 1089hruskapetr@seznam.cz

QR kód
Chatová osada U koupaliště - netfirmy.czKempy a tábory - netfirmy.cz
Provozováno CMS / E-shop (c)2020 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies
Doporucujeme: Zajímavé odkazy a články.